Menu

 

De hulp van een seksuologisch hulpverlener

Als je een goede relatie hebt met je partner, deel je het intiemste wat je hebt. Je liefde, je gevoelens en emoties, maar ook je lichaam en je intimiteit en seksualiteit. Je wilt daar graag samen van genieten. Misschien heb je ervaren dat dit niet vanzelfsprekend is en ervaar je problemen in dit deel van je relatie. Als de seksualiteit in jullie relatie vanwege diverse redenen niet aan de verwachtingen van je partner of jezelf voldoet, kan dat veel spanningen en emoties opleveren. Als seksuologisch hulpverlener met aantekening NVVS, helpen we je dan graag en professioneel.

De vragen en moeilijkheden waar wij cliënten mee helpen, zijn heel divers. Vaak ervaren partners verschil in seksuele verlangens en wensen ten aanzien van vorm en frequentie van hun seksualiteit. Partners ervaren teleurstelling, gemis en soms tegenzin. Ook vinden partners het soms moeilijk om over hun seksualiteit te communiceren. Daarnaast gaat het soms ook om duidelijk omschreven problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectieproblemen, moeite om seksueel opgewonden te worden en/of te blijven.

In een open en respectvolle sfeer bespreken we deze problemen met elkaar. We reiken je handvatten aan en geven je informatie. We kijken ook verder en geven aandacht aan achterliggende ethische- en psychosociale vragen, mochten die een rol spelen. Wanneer de besproken vragen te complex voor ons zijn, dan verwijzen we adequaat door naar ervaren collega’s.  Zo krijgen al je vragen de nodige aandacht en kan je werken aan wederzijds bevredigende seksualiteit zoals het geschapen en bedoeld is. Goed voor je relatie én voor jezelf.

In onze praktijk ontmoeten we mensen voor allerlei vraagstukken. Je kunt ons dus heel discreet bezoeken. Aanmelden.
Lees hier het artikel "seksuele problemen lastig erkent"
En lees hier het artikel op CIP: "Ook seksualiteit binnen het huwelijk verdient aandacht"

Seksverslaving

Seksualiteit. Het is een intieme belevenis binnen een huwelijksrelatie. Je bent daarvan overtuigd, maar je hebt een last. Een zware last. Je lijkt niet meer zonder seksuele belevenissen buíten het huwelijk te kunnen. Je bekijkt misschien pornografische beelden of bezoekt prostituees. Je hebt je al vaak voorgenomen om daarmee te stoppen, maar het lukt je niet. De verslaving lijkt té sterk en niemand weet dat. De angst en schaamte zijn te groot om het te durven vertellen. Je bent bang voor de gevolgen van je relatie, maar je wilt je geheim toch kwijt. Je wilt het met iemand kunnen delen.

Hulp bij seksverslaving is een van onze specialismen. ABConsults helpt je graag om radicaal te stoppen met dit gedrag en weer grip te krijgen op jezelf, zodat jij leert weer rein en in vrijheid te leven. Wij luisteren naar jou en geven je advies welke begeleidingsvorm het best bij je past. Door samen te werken krijg je zicht op het herstel waar je naar uitziet. Aanmelden.

Seksualiteit bespreken en begeleiden met anders begaafde cliënten.

Als begeleider of manager van een (gehandicapten)instelling weet u dat uw cliënten ook te maken hebben met seksuele gevoelens en dat ze ook vragen hebben over hun seksualiteit of seksualiteitsbeleving.

Deze vragen kunnen extra complex zijn vanwege autisme, een verstandelijke beperking of een combinatie van beiden. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom hun vragen of gedrag om een specifieke aanpak vragen. U weet dat uw medewerkers deze vragen of het gedrag wel signaleren, maar dat ze het moeilijk vinden om er met hun cliënten over in gesprek te gaan.

Om het welzijn van uw cliënten te bevorderen, kan ABConsults veel voor uw organisatie betekenen. Wij bieden scholing en toerusting aan en trainen de benodigde vaardigheden van uw medewerkers om het gesprek over seksualiteit met de cliënten aan te gaan en de vragen van cliënten over hun seksualiteit beter te leren begeleiden. Neem contact op voor de mogelijkheden. We maken graag een passende offerte voor u. 

×
×

Log in