Menu

 

De hulp van een seksuologisch hulpverlener

Als je een goede relatie hebt met je partner, deel je het intiemste wat je hebt. Je liefde, je gevoelens, maar ook je lichaam en je seksualiteit. Je wilt daar samen van genieten. Misschien heb je ervaren dat dit niet vanzelfsprekend is. Als de seksualiteit in jullie relatie om een of andere reden niet aan de verwachtingen van je partner of jezelf voldoet, kan dat veel spanningen opleveren. Als seksuologisch hulpverlener helpen we je dan graag en professioneel

De vragen en moeilijkheden waar wij cliënten mee helpen, zijn heel divers. Soms gaat het om duidelijk omschreven problemen, zoals pijn bij het vrijen, erectiestoornissen, orgasmeproblemen, opwindingsstoornissen, vaginistisch reageren of vroegtijdige zaadlozing. Soms hebben partners verschillen in seksuele verlangens, ervaren ze teleurstellingen of vinden ze het moeilijk om over seksualiteit te communiceren.

In een open en respectvolle sfeer bespreken we deze problemen met elkaar. We reiken je handvatten aan en geven je informatie. We kijken ook verder en geven aandacht aan achterliggende ethische- en psychosociale vragen, mochten die een rol spelen. Zo krijgen al je vragen de nodige aandacht en kan je werken aan wederzijds bevredigende seksualiteit zoals het geschapen en bedoeld is. Goed voor je relatie én voor jezelf.

In onze praktijk ontmoeten we mensen voor allerlei vraagstukken. Je kunt ons dus heel discreet bezoeken. Meld je meteen aan.
Lees hier het artikel "seksuele problemen lastig erkent"
En lees hier het artikel "Ook seksualiteit binnen het huwelijk verdient aandacht"

 

Seksverslaving

Seksualiteit. Het is een intieme belevenis binnen een huwelijksrelatie. Je bent daarvan overtuigd, maar je hebt een last. Een zware last. Je lijkt niet meer zonder seksuele belevenissen buíten het huwelijk te kunnen. Je bekijkt misschien pornografische beelden of bezoekt prostituees. Je hebt je al vaak voorgenomen om daarmee te stoppen, maar het lukt je niet. De verslaving lijkt té sterk en niemand weet dat. De angst en schaamte zijn te groot om het te durven vertellen. Je bent bang voor de gevolgen van je relatie, maar je wilt je geheim toch kwijt. Je wilt het met iemand kunnen delen.

Hulp bij seksverslaving is een van onze specialismen. ABConsults helpt je graag om radicaal te stoppen met dit gedrag en weer grip te krijgen op jezelf, zodat jij leert weer rein en in vrijheid te leven. Wij luisteren naar jou en geven je advies welke begeleidingsvorm het best bij je past. Door samen te werken krijg je zicht op het herstel waar je naar uitziet. Meld je meteen aan.

 

Seksualiteit bespreken met uw leerlingen of cliënten gaat niet vanzelf

Als leerlingbegeleider op een school voor primair-, of secudair onderwijs, of als manager van uw (gehandicapten)instelling weet u dat uw leerlingen, of cliënten ook te maken hebben met seksuele gevoelens en vragen hebben over hun seksualiteit, of seksualiteitsbeleving.

Vragen die extra complex kunnen zijn vanwege autisme, een verstandelijke beperking, of een combinatie van beiden. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom hun vragen, of gedrag om een specifieke aanpak vragen. U weet dat uw medewerkers deze vragen, of het gedrag wel signaleren, maar ze vinden het moeilijk om er met hun leerlingen, of cliënten over in gesprek te gaan.

Om het welzijn van uw leerlingen, of cliënten te bevorderen, kan ABConsults veel voor uw organisatie betekenen. Wij bieden scholing en toerusting en trainen de benodigde vaardigheden van uw medewerkers om het gesprek over seksualiteit aan te gaan. Neem contact op voor de mogelijkheden. We maken graag een passende offerte voor u. 

×
×

Log in